Tove som Artist

Vi lämnar kläderna ett tag (märker att jag inte är väldigt bra på sånt) och går vidare till någonting jag är väldigt intresserad av, musik. What about it? Jo, varför tycker vi så mycket om Tove Östman Styrke? Som artist alltså. För det känns som om hon förvandlas när hon kliver upp på scenen. Jag minns hur förbryllad man blev när Jihdes röst ekade i salen och publikens applåder tystnade. Att sedan en röst man inte trodde kunnat komma ut från en sådan tjej sprider sig till vartenda hörn i salen. Ner krupen i soffan kunde jag inte låta bli att le. Hon skickar iväg en ström med lycka och det är någonting som får både tjejer och killar att fastna för henne. Det är någonting med denna tjej. Hon bryter mot så många "lagar" som satts upp genom tiderna. Lagar hon bryter med sin hand. Hon är så personlig. Så hemlighets full. Så mystisk.

 Hennes från början spasmiska ryck förändrades till lätta gungande på benen. Här gick det från bra till ännu bättre i hastig fart. Men personligen tycker jag inte hon behöver röra på sig alls. Hon kan sitta still på en stol bredvid vem som helst. Våra blickar kommer ändå att dras till denna blonda tjej.

Förvandlingen: När Tove kliver upp på scen förvandlas hon. Hon säger det själv också. Hon brukar sällan minnas vad hon gjort på scenen. Även hennes scenkläder kan se olika ut från vardagliga. Som Elin Kling sa i en intervju så är det bra om en artist inte klär sig som den vardagligen brukar göra. Det första klivet Tove tar upp på scenen gör att man i hela två minuter sitter fastklistrad utan att andas. Jag tror hon har en speciell kemi som leder ut även till oss i soffan. Eller så är det hennes leenden som får halva Sveriges befolkning att smälta. Eller så är det hennes oskyldiga små hund ögon som drar i en.

Eller helt enkelt hennes kroppsspråk. Sättet hon rör sig på scen. Ta sig fram, skuttar fram. Leker med sig själv, vågar ta risker. Hon ser gränserna. Men vågar att passera de utan oro. Det är som om världen kretsar just runt henne för ett tag. Men i och för sig. Det kan man säga att den gör. Iallafall för oss, som i två hela minuter sitter fastklistrade framför tv:n bara för att se än sextonårig(nu 17) tjej vid namn Tove Östman Styrke uppträda.

                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0